Модерните технологии предоставят много по-разнообразни възможности на лекарите да диагностицират и лекуват различните болести. Иновациите допринасят и за създаването на по-прецизно оборудване, което се използва в болниците по цял свят. Постоянният достъп до интернет пък позволява по-лесно да се свързваме с лекарите и да обменяме информация помежду си. Въпреки сериозните подобрения от последните години все още има редица сфери, в които технологиите да революционизират медицината във вида, в който я познаваме. 

 

Лекарите разполагат с възможността да използват много специализирани уеб сайтове и бази данни в интернет, за да откриват необходимата информация и да се свързват с други специалисти. Figure1 е добър пример в това отношение и представлява социална мрежа създадена за хората, работещи в сферата на здравеопазването, предаде BusinessInsider. В момента тя се използва от над 1.5 млн. души по цял свят и им позволява да споделят мнение, да коментират и дават съвети за определени случаи и така да улеснят диагностицирането и лечението на болести. 

 

Подобни платформи позволяват на докторите да чуят второ мнение и да използват опита на своите колеги. Навлизането на смарт джаджи е полезно, защото може да следи определени показатели в човешкото тяло от разстояние без да се налага лекаря да посещава своя пациент. Огромното количество информация в интернет се използва и от фармацевтичните компании в разработването на ново поколение лекарства. Модерните технологии вече направиха възможни много проучвания за анализиране на сложната структура на човешкото ДНК.

 

Вижте как миниатюрни роботи могат да революционизират съвременната медицина