Логото е един от най-важните елементи на корпоративната идентичност. Ето защо стартиращите компании не жалят време и средства в търсене на добър дизайнер, който да им създаде наистина запомнящо се лого. Съществуват, обаче, и приложения, които ни помагат сами да завършим логото си. Едно такова, например, е Logo Foundry – мобилна услуга съвместима както с iOS, така и с Android.

 

Logo Foundry, в интерес на истината, не може да изгради логото ви от нулата. Трябва предварително да имате някакво изображение, дори да е просто цветен кръг. Мобилното приложение по-скоро съдържа галерия от шрифтове и графични изображения, които можете да поставите в логото си. За подобна малка услуга Logo Foundry предлага доста добър избор от шрифтове, сред които има дори извити шрифтове удобни за ползване в кръгли лога. Приложението ни позволява да създаваме и слоеве.

 

Още от Digital: Каква е реалната цена на Samsung Galaxy S7

 

В Logo Foundry е включена търсачка на изображения, като всичко – от текста и графиката до цялостното финално изображение може да бъде уголемено или смалено според предпочитанията ни. Според TheNextWeb, от които научихме за полезната услуга, тя може да се използва и за създаване на стикери.