По време на церемонията по откриването на лаборатория за интелигентни иновации в минната промишленоет в Тайюан, китайска провинция Шанси, Рен Женгфей, основател и главен изпълнителен директор на Huawei, сподели своята визия за глобално търговско сътрудничество, подкрепено от отворени политики.

Подчертавайки присъщата си вяра в отворената търговия, като благоприятна за взаимен растеж, той потвърди готовността на Huawei да прехвърли своята 5G технология изцяло за развитието на глобалната ИКТ екосистема.

 

Любопитно: Водещите технологични решения за 5G вече се въвеждат в Европа

 

Рен Женгфей заяви: „Както САЩ, така и Китай трябва да развият своите икономики, тъй като това е добре за нашето общество и финансовия баланс. Всеки има нужда от това. Тъй като човечеството продължава да върви напред, никоя компания не може сама да развие глобализирана индустрия. Това изисква съгласувани усилия по целия свят. "

 

 

Huawei създава съвместни лаборатории за иновации, за да научи повече за нуждите на редица индустрии, включително летища, пристанища, добив на въглища, производство на желязо и стомана, производство на автомобили и самолети.

Рен обръща внимание на индустриалното приложение натехнологията от пето поколение: „Предишни поколения комуникационни мрежи имаха за цел да свържат множество домове и няколко милиарда души. Но в ерата на 5G свързването на бизнеса е основната цел.“

Във връзка с новоотркитата лаборатория за интелигентни иновации в минната промишленост, Рен Женгфей сподели: "Що се отнася до 5G приложенията, повечето ИКТ компании не мислят за мините като за област, в която могат да направят пазарен пробив, но ние го направихме.“ Той добави, че Huawei се надява да комбинира ИКТ с технологии за добив на въглища, за да подкрепи цифровата и интелигентна трансформация във въгледобивната промишленост и да реализира производствен модел, който включва „по-малко работници, по-голяма безопасност и по-висока ефективност“. Това ще позволи на работниците във въглищните мини да „носят костюми и вратовръзки“ по време на работа.

Лабораторията е резултат от „дълбоко партньорство“ между Huawei и народното правителство на провинция Шанси, което има за цел да създаде цифрова екосистема „на всички, от всички и за всички“. Шанси е една от най-големите провинции за производство на енергия в Китай и има богат опит и разнообразни сценарии за приложение в производството на въглища.

 

 

Съвременната глобализирана индустрия е взаимозависима, като се нуждае от отворени вериги за доставки и сътрудничество между компании в различни географски райони. Huawei, като водещ глобален доставчик на ИКТ решения, ще продължи да се фокусира върху предоставянето на платформи за диверсифицирани индустрии  с цел прилагане на ИКТ решения с все по-голямо въвеждане на електронни, софтуерни и изчислителни системи.

Продължавайки ангажимента си да предлага най-добрите в класа си продукти и решения на своите клиенти, Huawei задейства иновативен двигател отвъд телекомуникационния сектор, с над 100 изследователски центъра и съвместни лаборатории по целия свят, специализирани в области като математика, физика, химия и биология.

 

Любопитно: Кои са градовете с най-бързи 5G мрежи в света