Google Lens е атрактивна функционалност, която позволява да снимате даден обект с камерата на смартфона и автоматично да разберете повече данни за него. Това може да е полезно в много случаи, като например да разберете кой е автор на произведение на изкуствено или да научите за хранителните съставки на дадено ястие. Функцията може да идентифицира разнообразни неща като баркодове, сгради, книги, филми, дрехи, видеоигри и др. Google Lens e част от приложенията Google Photos и Assistant.

 

 

Новият ъпдейт на Google Photos вече е достъпен за устройствата с Android и iOS. Водещият акцент е интеграцията на филтрите "Dining" и "Translate", които обещават да ви спестят ценно време. Както името подсказва първият от тях позволява да разберете повече за ястията в менюто, както и да видите снимки на съответния специалитет. Единственото, което трябва да направите е да снимате менюто със смартфона и да оставите Google Lens да се погрижи за останалото, съобщава AndroidAuthority.

 

 

Второто ново подобрение в Google Lens е дори още по-полезно и е предназначено основно за хората, които им се налага да пътуват често в чужбина. Благодарение на филтъра "Translate" ще могат да сканират с камерата текст на друг език и с едно кликване да го преведат директно на екрана на мобилното устройство. От компанията твърдят, че тази функция вече може да се използват на над 100 различни езика. Новата версия на Google Lens вече е достъпна за всички потребители.

 

Oще от Digital: Каква е разликата между функцията Lens в Google Photos и приложението Google Lens