Ако сте собственик на смартфон с Andoid вероятно сте забелязали колко разнообразни и полезни функции предлагат камерите им. Водещите производители се надпреварват да представят различни ефекти и режими на снимане, с които да привлекат вниманието ни. Една от последните тенденции в тази сфера е включването на Beauty режим, който се активира при отваряне на предната камера са селфи. Подобна функция се поддържа от популярни модели като Samsung Galaxy S8, Galaxy S7, Sony Xperia X Compact и Huawei P9.

 

Основната идея на Beauty режима е да използват софтуерен алгоритъм, за да ви накарат да изглеждате по-добре на снимките, които правите. В повечето случаи това включва кожата ви да изглежда по-гладка, а очите по-ярки, коментира BusinessInsider. Използването на въпросната функция също така кара лицето ви да изглежда по-бяло отколкото е в действителност. Ефект, който е осезаемо по видим при хората, които имат по-тъмна кожа. Водещите производители предлагат различни ефекти за корекция на снимките. 

 

Huawei P9 предлага най-богата колекция от подобни инструменти, сред които Smooth, Whiten, Enlarge eyes, Brighten eyes и Thinner face. Самите филтри могат да се настроят на скала от 1 до 10. Sony Xperia X Compact позволява да използвате Soft Skin Beauty режим. Huawei P10 също предлага доста възможности да промените визията на селфи, след като вече сте го заснели. Всички тези филтри на компаниите имат различни имена, но работят идентично, като избелват лицето, правят кожата по-гладка и очите по-големи.

 

Вижте кои са най-добрите приложения на Android за селфита