Microsoft са готови с нова функционалност в приложението за комуникация, която ще улесни навигацията и откриването на съдържание. Потребителите на Microsoft Teams скоро ще имат достъп до опция, която се казва Top Hits. Всъщност това е допълнителна секция в горната част на автоматично препоръчваните резултати за хора, чатове, файлове и др.

Това ще улесни достъпа до най-релевантните резултати при работа в Microsoft Teams. Разработката на новата функция продължава, но се очаква потребителите да имат достъп до Top Hits още преди края на август. Алгоритмите на Microsoft ще анализират начина, по който използвате Teams за общуване и ще препоръчват най-подходящите резултати от различните секции на приложението.

 


Софтуерният гигант не крие амбициозните си планове да превърне Teams в централен хъб за дистанционна работа и обучение. През последните месеци многократно бяха добавяни нови функции в Microsoft Teams, които предлагат още повече възможности за комуникация с чатове и видео разговори.

В момента Autosuggest менюто предоставя резултати, които могат да бъдат филтрирани допълнително. Добавянето на "*" към заявката ще улеснява търсенето, като например въвеждането на "serv*" ще покаже всички налични резултати като "Service", "Servers" и др.

Новият панел ще направи функцията по-интелигентна, като увеличи вероятността да открием какво търсим още от първия път. Подобренията целят да превърнат Microsoft Teams в по-атрактивна алтернатива на Google Meet и Zoom.

 

Още от Digital: Мicrosoft Teams вече ще позволява да се включваме в разговори с въвеждане на цифров код