Samsung Galaxy S20 Ultra е впечатляващ смартфон, който е единственият модел от новата серия с "Periscope" камера. Въпросният сензор е с 48-мегапикселова резолюция и предлага опция за 4х оптично мащабиране и 10х зуум без загуба на качеството. Това е възможно с функцията "Hybrid Optic Zoom". Все пак най-интересната характеристика на смартфона е "Space Zoom" системата позволяваща да приближавате 100х пъти обекти при максимална резолюция. Досега не бяхме виждали смартфон с повече от 50х мащабиране.

 

 

За да постигнат този ефект от Samsung са използвали съчетание между софтуерни алгоритми и хардуерни иновации. Всъщност компанията залага на сходна концепция с тази, която позволява на Huawei P30 Pro и неговата перископ камера да снимат с 50х приближение. Samsung Galaxy S20 Ultra постигна 100-кратно увеличение, като използва две камери с висока резолюция и допълнителна "Image Processing" обработка. Смартфонът разчита предимно на дигитални методи, за да извлече максимума от задните камери.

 

 

Устройството също така извлича в реално време данни от 108-мегапикселовата камера, която се комбинира с тези от телефото сензора на Samsung Galaxy S20 Ultra, съобщава PhoneArena. Използването на информация генерирана от двата обектива позволявa да се постигне "Space Zoom" ефекта и респективно 100х приближение. Бъдещите собственици на смартфона ще могат да се възползват още от електронната стабилизация на изображенията, поддръжката на HDR10+, "Super Steady" видео функцията и опцията за запис на 3240p клипове с 30fps.

 

Oще от Dgital: Най-интересните функции в Samsung Galaxy S20 , S20+ и S20 Ultra