Instagram вече позволява да излъчваме видео в реално време и тази функция се радва на голяма популярност сред потребителите. Новата версия на мобилното приложение предлага и възможност да поканите приятел, който да се присъедини към вашия стрийм. След като го направите екрана ще се раздели на две и така ще ви позволи да си комуникирате с любимите хора по изцяло различен начин в Instagram. Самата функция се казва "Go Live With A Friend" и в кратки срокове ще е налична за Android и iOS, информира AndroidPolice.

 

 

За да се възползвате от тази възможност е нужно да кликнете върху икона с формата на две емотикони в долната част на Instagram, след като сте стартирали излъчване на живо. Допълнителен прозорец ще ви подкани да изберете човека, който да поканите към стрийма с бутона "Add". Вашият приятел би могъл да се съгласи или да откаже предложението. Ако  реши да се присъедини дисплея на смартфона ще се раздели на две, като събеседника ви ще се покаже точно под вас. Instagram се надяват функцията да ни накара да прекарваме повече време в профилите си.

 

Добре e да знаете, че във всеки момент има как да махнете даден човек от стрийма и да го замените с друг. Instagram Go Live With A Friend позволява да споделяте излъчването на живо с последователите ви или да го изтриeте веднага след като свърши. Приложението ще ви информира, когато някой се присъедини към стрийма, чрез икона изобразяваща два кръга един върху друг в Stories лентата в горната част. Новият ъпдейт е достъпен в Instagram 20 версията на приложението, която вече се разпространява в Google Play и App Store.

 

 

Вижте девет нови функции в Instagram, които може би не знаете