Eкосистемата от приложения на Google предлага разнообразни възможности да бъдете продуктивни, да общувате и да се забавлявате. Редовните ъпдейти гарантират достъп до последните пачове за сигурност и също така предизвикват интеграция на нови функционалности. Традиционно Google не променят драстично своите приложения, а оптимизират малки елементи от интерфейса, които улесняват крайните потребители.

Locked Folder е интересна концепция, която бе представена от компанията на I/О конференцията през май. Както името подсказва това е специална папка, която е предпазена от допълнителна парола или биометрична верификация. По този начин Locked Folder е практично решение да скриете съдържание от друг човек, който използва устройството.

Функцията е подходяща родителите да не показват дадени снимки на своите деца, но е има много причини да искате снимките да бъдат скрити в отделна папка. Първоначално Locked Folder функцията на приложението Google Photos бе достъпна единствено за смартфоните Google Pixel.

 

 

Все пак Google потвърди, че устройствата с Android също ще имат достъп до Locked  Folder. Компанията уточни, че това ще се случи "скоро" без да разкрива по-конкретни детайли, съобщава Digit.in. Това ще позволи на милиони потребители да се възползват от предимствата на новата функционалност в Google Photos.

Aктивирането на опцията за поставяне на снимки в специална папка изисква няколко кликвания в менюто. След като отворите Google Photos изберете "Library" в долния десен ъгъл и натиснете "Utilities" менюто. Когато актуализацията е достъпна за вашето устройство вече ще виждате опцията "Locked Folder" в тази секция с настройки на приложението.

Потребителите на Google Pixel могат от камера приложението да добавят снимки към Locked Folder. От компанията не са уточнили дали тази функция ще е налична и за собствениците на останалите устройства с Android.

 

Още от Digital: 8 полезни неща, които може да правите в приложенията на Google