WhatsApp е приложение, което винаги се е отличавало със своята "Еnd-To-End Encryption" система за криптиране на файлове. Това гарантира поверителността на чатовете, като разработчиците тестват различни креативни начини,с които да улеснят потребителите.

Facebook интегрираха опция за мобилни разплащания в WhatsApp още през лятото и имат амбициозни планове за бъдещето на приложението.Някои от конкурентните заглавия като Viber предлагат и възможност да изпратите съобщение, което се изтрива от чата след определен период от време.

WhatsApp също подготвят подобна функция, която до броени дни ще е достъпна за устройствата с Android, iOS, Kai OS, както и за уеб версията на приложението. Самоизтриващите се съобщения ще могат да се използват и в груповите чатове в WhatsApp. Максималният период за изтриване на постовете е седем дни.

Потребителите трябва да активират настройката от менюто на WhatsApp, което ще може да стане от "Disappearing Messages". Активирането на новата функционалност няма да премахне настоящите съобщения с контактите в приложението, съобщава TechRadar.

 

 

Важно е да уточним, че ако изпратите самоизтриващо съобщение в друг чат е необходимо в него също да е активирана "Disappearing Message" функцията. В противен случай няма да е видимо за другите потребители. Ако друг потребител не види съобщението в продължение на седем дни WhatsApp ще го изтрие автоматично.

За максимално улеснение ще е възможно да правим скрийншот на "Disappearing Messages" съобщенията, но също да копираме и поставяме съдържанието преди да изчезнат.  WhatsApp ще активира по подразбиране запазване на мултимедийните файлове в албума със снимки на мобилното приложение.

Файловете от изтриващите съобщения ще се премахват от съответните чатове, но ще се запазват в устройството, ако използвате "Auto-Download". За да управлявате функцията отворете "Settings>Data and Storage Usage".

 

Oще от Digital: Нови функции ще улесняват управлението и изтриването на информация от WhatsApp