Родителите вече ще могат да контролират TikTok профила на своите деца с помощта на нова функция, наречена Family Pairing. Тя работи по следният начин : В приложението може да се свържат два акаунта, което позволява на родителите да променят определени настройки в TikTok на детето си. MakeUseOf ни показват как да активираме Family Pairing на нашето смарт устройство.
Първоначално функцията беше достъпна само във Великобритания. Но сега тя е налична за целия свят. Името е променено от Family Safety на Family Pairing, но самата функция изпълнява същото действие.

 


За да активирате Family Pairing в TikTok, отворете приложението, след което докоснете трите точки в горния ляв ъгъл. От там ще ви излезе подменю, в което трябва да натиснете  „Digital Wellbeing” и след това ще стигнете до „Family Pairing”.Изерете опцията  „Parent” , след което на екрана на устройството ви ще излезе QR код.
След това използвайте същите стъпки на телефона на детето ви като там натиснете върху бутона “Teen”. След това сканирайте QR кода на устройството ви, за да свържете акаунта. Ако детето ви реши да прекрати връзката между двата телефона веднага ще ви излезе известие за това.
След като сте осъществили връзката между двата акаунта, родителите могат да променят определени настройки. Това включва възможността да контролирате времето, в което детето използва приложението. Можете да ограничите видимостта на неподходящо за възръстта съдържание и да ограничавате кой да му изпраща съобщения.

 


В края на април TikTok ще деактивира директните съобщения за потребителите, които са под 16 годишна възраст. Това ще бъде създадено с идеята за защита на по -младите потребители на социалната мрежа.
Тези промени са ясно създадени, за да гарантират безопастността на децата, докато използват TikTok. Родителите в последно време са доста загрижени за техните деца заради съдържанието, което гледат в социалната мрежа. Family Pairing е функция, която би помогнала за контрола върху неподходящото съдържание за деца.

Още от Digital: Пропуск в сигурността на TikTok позволява на хакери да качват видео от акаунта ви