Създателите на популярното приложение представиха нова функция с името Secret Messages. Tя вече е на разположение за смартфони с Android и  iOS. Както името подсказва функцията позволява да изпращате съобщения и да зададете колко време, след като бъдат видени от получателя да се изтрият. Secret Messages може да се прилага за снимки и видео клипове, предаде PhoneArena.

 

Потребителите разполагат с опцията да изберат между 1, 3, 7 и 10 секунди преди съобщенията им да изчезнат от чат прозореца във Viber. Следващият път, когато изберете снимка от галерията на смартфона ще видите нова Set Timer икона в долния ляв ъгъл. Ако кликнете върху нея можете да изберете колко време изображението да е видимо за човека, на който го пращате. Снимката ще изглежда размазана, докато не бъде отворена от нейния получател, което активира таймера. Изтичането на времето я премахва от чат сесията.

 

 

Новата версия на Viber включва поддръжка за Рush Notifications и позволява да виждате съдържанието в отделните чатове. Вече можем да изпращаме клипове и видео с техния оригинален размер и резолюция. Другата нова функция е Intstant Video Messages. Продължителното задържане на видео иконата позволява да заснемате и пращате клипове с продължителност до 30 секунди. 

 

Вижте как да използваме мигновените видео съобщения във Viber