Google отдавна експериментират със създаването на АR интерфейс в услугата си за навигация. Новият софтуер позволява на Google Maps да възпроизвежда дигитални елементи върху картите, за да помогнат още по-бързо да стигнем до желаната локация. Досега функцията бе ограничена до собствениците на Google Pixel и членове на Maps Local Guides програмата.

 

Компанията вече разпространява ъпдейт, който ще позволи на всички смартфони с Android, които са оптимизирани за ARCore да инсталират Live View". Списъкът обхваща много модели на Acer, Asus, Google, Huawei, LG, Motorola, OnePlus, Xiaomi, Sony и др. Собствениците на iPhone е необходимо да поддържат ARKit. Ето как да я тествате, според Pocket-LInt:

 

 

 

1. Отворете Google Maps на смартфон с Android или iOS.

2. Въведете заявка за търсене на локацията, която желаете.

3. Кликнете върху синята икона за навигация в долната част на екрана.

4. Изберете секцията за пешеходци "Walking Directions".

5. Натиснете "Live View" бутона, разположен в долната част.

6. Следвайте инструкциите на дисплея.

 

 

След като активирате "Live View" режима ще видите големи виртуални стрелки, които се показват на маршрута и показват пътя към дестинацията. Интерактивните символи показват имената на улиците, което също ще ви помогне бързо да се ориентирате. Премиерата на на тази полезна функция с добавена реалност в Google Maps със сигурност ще улесни доста потребители.

 

Още от Digital: Как да добавяме отклонения в маршрутите на Google Maps