iOS 15 предлага на потребителите много нови функционалности, които улесняват работата им. Ако сте актуализирали към операционната система вероятно вече сами сте се убедили в подобренията. Няма да е пресилено да определим Live Text като една от най-интересните новости в iOS 15.

Функцията е част от камера приложението и е в състояние да разпознава текст в снимките. Това означава, че можете да копирате адрес, телефонен номер или друга полезна информация, без дори да се налага да запазите изображението в паметта на iPhone. След като Live Text открие текст в кадъра ще се появи жълт символ в долния ъгъл, който е близо до Zoom бутона.

Кликването върху него ще замрази снимката и ще предостави допълнителни функции като "Copy", "Select", "All", "Lookup", "Translate" и "Share". Много полезна е опцията за превод на чужд език директно от снимката с усъвършенстваните технологии на Apple, съобщава PhoneArena.

 

 

За максимално улеснение Apple ще анализират всички снимки, които вече пазите в своята галерия, за да извлечете текст и полезни данни от тях. Интеграцията на Live Text е подходящо не само за запис на адрес, телефонен нoмер, имейл или кратък тест на чужд език. Находчиви потребители започнаха да сканират и дигитализират бележките на свои съученици.

Единственото необходимо е да заснемете със своето устройство екрана на друг човек, за да копирате съдържанието. Опцията за автоматичен превод обещава за секунди да преведе съдържанието, дори ако е написано на чужд език. По всичко личи, че Live Text вече се превръща в хит сред собствениците на устройства, които работят с iOS 15.

 

Още от Digital: Как да отложим ъпдейта към iOS 15 и да получаваме само ъпдейти за сигурност