Дисплеите на смартфоните са едни от най-важните им характеристики, като повечето модели от висок клас вече поддържат резолюция от 2560х1440 пиксела и така ви показват любимото мултимедийно съдържание с максимално качество. Някои водещи производители също така вече започнаха да експериментират с идеята да добавят към тях атрактивната Always On Display функционалност. Вече ви информирахме, че не само Samsung, но и LG ще използват тази иновация в новия си флагман G5, който ще видим за първи път на 21 февруари. 

 

Основната полза за потребителите от нея е, че ще продължат да виждат във всеки момент нотификациите от социалните мрежи и любимите си мобилни приложения, което важи още за имейли, входящи обаждания и текстови съобщения без това да вреди на батерията на смартфоните. Самата информация се показва на черен екран без да се използват анимации, като крайният резултат е, че самия дисплей не е активен през цялото време и активирането на функцията консумира около 1% от батерията на час. Функцията е много подходяща особено в случаите, когато сте на бизнес среща или не можете да говорите, но само с един поглед върху дисплея ще виждате всички нотификации, които ви трябват. 

 

Другото предимство на Always On Display е, че няма значение дали дисплея на устройството е LCD или използва Super AMOLED технологията, тъй като работи по идентичен начин. Фактът, че LG и Samsung ще интегрират тази функционалност в новите си флагмани е сигурна гаранция, че ще станем свидетели на все повече устройства, които я поддържат през 2016г. За нас потребителите конкуренцията между водещите компании е добра новина, тъй като това води до много по-интересни и полезни инструменти, с които можем да се забавляваме със смартфоните си.

 

Вижте Samsung Galaxy S7 и S7 edge ще поддържат функцията Always On Display