За инженерната мисъл няма граници. В живота има безброй много примери които го доказват. Няма как да сте видели часовника, който показва времето с думи или интересната закономерност при числата в часовника. Те са само малък пример колко големи са възможностите на човек и колко напред се развиват технологиите.

 

 

Иновационните часовниците са неизменима част от живот на много хора по света, такъв пример и представеният съвсем наскоро Jacob & Co Bugatti Chiron Tourbillon. Накратко в корпуса на самия часовник имате съвсем истински двигател-механизъм който е 16 - цилиндров и е съставен от 578 части. Естествено, че двигателят е и копие на емблематичната супер кола Bugatti Chiron.

 

 

Интересното, обаче е, че Bugatti Chiron Tourbillon ще се продава за едва $280 000, което на автомобилен език означва точно едно Ferrari 488 Spider. Защо казахме в началото едва ли? Ами защото тази цена не  висока, на фона на най-скъпите часовници в света,  където челна позиция заема струващият $5.7 млн.Patek Philippe Ref. 1527, а шампионът по висока цена е Graff Diamonds Hallucination, който струва $55 млн.

 

Очаквайте още интересни новини и виде на www.digital.bg