С течение на времето, батериите на нашите устройства се износват. Това се дължи както на факта, че нищо и никой не е вечен, така и на нашите лоши навици за зареждане на джаджите ни. Включването на телефона в края на деня, за да се зареди през нощта и да е готов на следващата сутрин, се оказва че може да нанесе повече вреда, отколкото полза.

 

В по-голямата част от смартфоните, таблетите и всички други електронни устройства има литиево-йонни батерии, които съдържат анод, катод и химичен електролит. Когато телефонът се използва, зарядът се изтласква от положителния катод през електролита и се привлича от анода, преди да изтече към различните компоненти на телефона. След като включите телефона да се зареждате, този процес се обръща.

 

От mirror.co предлагат няколко съвета от сайта Battery University на компанията Cadex (компания, предлагаща устройства за тестване на смартфони и батерии) за удължаване живота на батерията на вашия телефон.

1. Зареждайте телефона си малко и често

Всички сме свикнали , вечер, преди лягане да включваме нашите мобилни устройства да се зареждат, за да са заредени на сутринта. Но се оказва, че е по-полезно за батериите да ги зареждаме по-често и за по-кратко време.


2. Не оставяйте батерията да се изтощи напълно
Често ни се казва, че трябва напълно да изтощаваме батерията, преди да я заредим отново. Повечето експерти съветват да започнем да зареждаме телефона си, преди да получим първото известие, че батерията се изтощава и да спрем чак тогава, когато капацитетът ѝ доближи 100%.  

3. Поддържайте батерията на телефона между 65% и 75%

Оказва се, че има оптимална граница, в която е добре да поддържате заряда на батерията на вашия телефон. Според експертите, най-добре е заряда на батерията да се поддържа в границата от 65% до 75%, през по-голямата част от времето.

4. Не е необходимо да изваждате зарядното устройство, когато батерията е заредена

Ако по някаква причина (улисате се или решите да не спазвате съвет номер 4) оставите батерията да се зареди до 100% не е нужно да бързате с изваждането на зарядното устройство.  Експертите са категорични, че зарядното устройство автоматично се изключва, когато заряда в батерията достигне 100%, така че не правите никакви допълнителни щети, ако го оставите свързано към устройството си.

 

Вижте какво да направим, за да издържи по-дълго батерията на смартфона ни