Тъжно е, но е факт - вашият iPhone вероятно е едно от най-мръсните неща, които притежавате. По повечето смартфони има повече бактерии, отколкото по тоалетната чиния. И докато не можете да видите милионите микроорганизми по телефона си, вероятно виждате мръсотията запушила високоговорителя на iPhone-а ви, която намалява качеството на звука, който телефонът произвежда.

 

Добре е периодично да почиствате високоговорителите на iPhonе-а си, но никога не трябва да използвате течности или сгъстен въздух, особено при по-старите модели, които не са водоустойчиви и имат 3.5 мм жак за слушалки.

Ето как правилно да почиствате, според  Business Insider, високоговорителите на iPhone-а си, без да ги повредите.

 

1. Използвайте мека малка четка

Най-добрият начин за премахване на частици мръсотия и прах от високоговорителя на предната част на iPhone-а е да използвате малка мека четка. Внимателно изчеткайте високоговорителя отдолу нагоре, движете се по дължината на дългия, тънък високоговорител няколко пъти. Не влачете четката по оста на високоговорителя. Можете да използвате меки четки и за почистване на отворите на високоговорителите в долната част на телефона.

 

2. Използвайте клечка за зъби

Ако в отворите на високоговорителите в долната част на вашия iPhone се подават парченца мръсотия, можете да използвате острия връх на дървена или пластмасова клечка за зъби, за да ги извадите. Не натискайте, само бавно накланяйте клечката за зъби, докато изскочи мръсотията. Всичките ви сили трябва да бъдат насочени настрани и след това нагоре, а не навътре към телефона.

 

3. Използвайте тиксо

Използвайте малки парченца навити на руло, за да повдигнете мръсотията от предния високоговорител  на телефона.

 

 

Вижте как правилно да почистваме смартфона си