Прекарвате дълго време над списъка с непрочетени имейли? В такъв случай информацията на makeuseof ще ви бъде от полза. По-долу ще откриете няколко трика, които ще ви помогнат да организирате имейлите си.

Gmail е най-голямата услуга за електронна поща в света днес и затова повечето методи и приложения в тази статия се фокусират върху потребителите на Gmail. Но тези трикове могат лесно да се прилагат и в други имейл приложения.

1. You vs. Your Inbox (онлайн)  

You vs. Your Inbox е поредица на списание Forge имаща за цел да събере на едно място най-добрите стратегии за управление на пощенските ни кутии. Понастоящем има четири статии фокусирани върху различни гледни точки. Статиите са на английски език.

2. Instaclean (Android, iOS - безплатно)

Instaclean е едно от най-добрите безплатни приложения за управление на входящата ви поща. То ви позволява да изтривате и блокирате нежелани имейли. Показва ви подателите, които пълнят вашата пощенска кутия с имейли, които не четете. Функцията „Bulk Delete“ сортира имейлите по податели, показвайки колко от техните съобщения са във входящата ви поща и колко от тях сте отваряли някога. Ако някой ви изпраща много имейли и не сте отворили никой от тях, може да блокирате този подател и да изтриете всичките му съобщения, които все още са във вашата пощенска кутия. Имейлите могат да бъдат сортирани по подател или по размер.

Всяко действие (изтриване или блокиране) ви възнаграждава с монети. След като съберете 1000 монети, можете да ги използвате за добра кауза, като помолите Instaclean да засади дърво от ваше име.

3. Paced Email (онлайн)

Paced Email ви дава възможност сами да решите кога имейлите или бюлетините, които получавате да се появят във вашата пощенска кутия.  За да се възползвате от услугата, първо трябва да се регистрирате, за да получите потребителско име, например john.doe@daily.paced.email. След това отидете на подателя, който ви изпраща твърде често имейли и променете имейл адреса си на с този новия. Можете също така да посочите колко често искате да получавате имейли от този подател.

4. Slimbox (Web)

Slimbox опакова всички ваши абонаменти и промоции в един имейл, който получавате един път на ден. Можете да проверите вашите имейли по всяко време, като влезете в сайта, там може да промените кои податели да отиват във входящата ви поща или в Slimbox. Услугата е безплатна в продължение на месец, след което тя струва $ 1 на месец.

Slimbox е потвърден от Google, така че можете да влезете във входящата си поща в Gmail с увереността, че вашите данни са в безопасност. Второ, Slimbox не ви кара да променяте имейл адреса си, каквото е изискването на Paced.

5. gfeed (Android, iOS - безплатно)

Приложението превръща входящата ви поща в непрекъснато превъртаща се емисия на съобщения, като всяка социална мрежа.  Изображенията се показват при предварителен преглед, като първите няколко реда от съобщението са отдолу. За да разширите съобщение, докоснете изображението, темата или линка „more”.

Всеки път, когато превъртате съобщение, gfeed автоматично ще го маркира като прочетено или архивирано, в зависимост от вашите настройки. Можете също да означите със звезда съобщение или да го маркирате с етикет, за да добавите филтър. Когато отворите Gmail, можете да видите тези съобщения под този филтър.

 

Вижте 3 безплатни приложения за изпращане на кодирани съобщения