Компанията предизвика серизен интерес към себе си с премиерата на OnePlus Concept One - първият смартфон с невидима задна камера. Устройството е само прототип, който има за цел да демонстрира технологиите, над които работи OnePlus. Възможностите за мобилна фотография ще продължат да бъдат водещ акцент за компанията в следващите тримесечия. OnePlus също така си поставиха за цел да гарантират идентична експозиция, реалистични цветове и нюанси на бялото в цялото си портфолио от смартфони.

 

Това бе една от критиките на потребителите към OnePlus 7 Pro, OnePlus 7T и OnePlus 7T Pro. От компанията са обърнали специално внимание на този проблем и са се насочили към използването на по-добри камери в новите си устройства с Android. Вече се работи над софтуерни алгоритми, които да подобрят автофокуса, като се обмисля интеграцията на Dual Pixel PDAF система в бъдещите им модели. Нова функция вече ще се грижи за заснемането на по-естествени цветове на кожата в мултимедията на потребителите.

 

 

В момента устройствата на OnePlus не предлагат поддръжка на eлектронна стабилизация на изображенията при 4K видео клипове със скорост от 60 кадъра в секунда. Този компонент ще бъде подобрен в предстоящите им устройства. Друг проблем, който OnePlus желаят да отстранят е  свързан със Super Steady режима, който засега е ограничен единствено до 1080p резолюция. На този етап не се предвижда премахване на органичението за запис на максимум пет минути клипове във 4K 60fps фромат.

 

Още от Digital: Защо OnePlus не бързат да представят гъвкав смартфон