Formula 1 е най-гледаното автомобилно състезание в света и една от най-престижните спортни надпревари в света. Всеки един болид има аеродинамичен дизайн, който е изпитан до най-малкия детайл и е базиран на най-модерните технологии. Успехът на даден отбор във Formula 1 зависи от работата на множество специалисти, като работата на пилотите се подпомага и от специализирани компютърни системи. Така например тазгодишния световен шампион при конструкторите Меrcedes F1 си партнира с НР Еnterrpise.

 

 

Двете компании са изключително доволни от ползотворното си партньорство досега и планират да продължат си съдействат в дългосрочен план. Успехът на Mercedes F1 на пистата е неизменно свързан с технологиите на НР Еnterprise, информира TechRadar. Постигането на оптималния баланс между висока скорост и стабилност на всяко трасе е доста трудна задача, която изисква обработване на огромно количество данни в реално време. Именно в този аспект е най-важна експертизата и помощта на технологичния гигант.

 

 

Компанията също така предсоставя необходимата инфраструктура, за да се извършват редица тестове и компютърни симулации на болидите. По време на тренировките екипа на Mercedes F1 може да следи в реално време как се променят показателите на стотици ключови параметри на различните системи на автомобила. HP Enterpise дори са осигурили самостоятелен център за данни, който анализира единствено тази информация, за да направи болидит още по-бързи.

 

Още от Digital: Formula 1 става още по атрактивна благодарение на облачната услуга Amazon Web Services (AWS)