Вижте още видео ревюто: Смартфон Ulefone Armor 3W - Тест на хардуер и софтуер 

 

В това видео ревю ще ви покажем нагледно, как снима смартфона Ulefone Armor 3W, като ще видите различни тестови снимки и видео, както и съвети как да ги направите възможно най-качествено и интересно. Преди това обаче ще кажем няколко думи и за батерията.

 

Купете Ulefone Armor 3W с най-ниска цена от Smartfonix.com

 

Тя несъмнено един от параметрите, които най-много ни харесват в Ulefone Armor 3W. Не всеки ден се среща смартфон, чийто акумулатор има на разположение цели 10300mAh заряд. И тъй като процесорът на телефона е AI, Armor 3W има на разположение smart power-saving management благодарение на който времето на автономността в режим на изчакване може да достигне до феноменалните 1300 часа.

 

Както и да го погледнем, това са си близо 2 месеца standby. Ако използвате телефона активно можете да постигнете до 66 часа време за разговори, 72 часа слушане на музика или 19 часа гледане на видео. В комбиниран работен режим, времето за автономност е 4 дни. Зареждането става бързо. Благодарение на PE+2.0 и бързото 9V/2A зарядно, от 0 до 100% батерията се пълни за около 4 часа. С този донгъл който имате в комплект с Armor 3W, можете да прехвърляте от енергията си към други нуждаещи се устройства, защото е наличен Reverse Charge.

Сега вече идва ред да отговорим нагледно на въпроса „Как снимат камерите на Ulefone Armor 3W?“. Първото нещо, което ни прави впечатление е, че камерата върху гърба е само една, но ще добавим, че тя е не каква да е. Сензорът е цели 21MP и е дело на Sony. Това е небезизвестният IMX230, който се използва от много други производители, включително и при смартфони като  Sony Xperia M5 и XA Ultra, Motorola Moto X Force, Huawei Honor 7 и легендарният BlackBerry Priv. Тоест предпоставките за качество са на лице. Сензорът е EXMOR RS на 1/2.4" с размер на пиксела 1.12μm. В резултат снимките които реализираме с камерата са с много добра детайлност.

 

 

Дори да ви се наложи да изрежете определена част от общият кадър с максимална резолюция 5344х4016 пиксела, то той ще остане достатъчно добре видим и детайлен. При камера с по-малко ефективни мегапиксели, тази снимка би била замазана и пикселизирана. При кадри като този разбира се важна роля за качеството играе и HDR функцията, която изравнява цветовете в неравномерно осветени композиции или в такива с по-близки и по-далечни обекти.

 

 

IMX230 сензорът има още едно голямо преимущество и това 192-точковият му автоматичен фокус с фазова детекция. Така когато снимате движещи се обекти, те не стоят на фокус, а размазването не че е невъзможно, но е далеч по-трудно да се получи.

 

 

Освен автоматичният режим в който само натискате спусъка, имате и ръчен “Pro”, в който всички настройки се правят от вас. Имате възможност да регулирате баланса на бялото от – до + 7, светлосилата по Iso в диапазона от 100 до 1600. Експозицията е с компенсация от -2 за по-тъмни кадри, до +2 за места на които светлината е в повече.

 

 

От подробните настройки в менюто, можете да се възползвате от софтуерна стабилизация при видео, ZSD неутрализиране на лага след натискане на спусъка и Anti Flicker който пък неутрализира неприятното трептене в кадър при снимане под луминисцентно осветление. Можете също така да добавите воден знак на всяка от снимките, за да се знае с какво устройство е направена тя, а можете да активирате и GPS Location, който добавя към файла на всяка снимка информация с точното местонахождение, където е била направена тя. Така след време отваряйки Google Maps, на картата ще излизат и местата със самите снимки.

 

 

Предната селфи камера на Ulefone Armor 3W е 8MP. Ето няколко селфита направени с нея. Като при видеото ще отбележим, че можете да снимате TimeLaps.

 

 

След като вече сте направили снимките си, Ulefone ви дават възможност да нанесете корекции върху тях директно от смартфона. Можете да режете и завъртате кадъра, да се възползвате от няколко готови филтъра, подходящи за обработка преди споделяне в социалните мрежи.  Имате също така възможност да променяте ръчно яркостта, наситеността на цвета и контраста.

 

 

Като в първите две настройки има подменюта с още по-детайлни корекции в които можете да регулирате цвета на кожата на човек в кадър, да премахвате сенки и още други. Корекции можете да правите и на вече направеното видео, като от тук можете да му добавите допълнителна софтуерна стабилизация.