Един от най-добрите начини да изразите емоциите си е да използвате набиращите все по-голяма популярност GIF файлове в интернет, като всички ние разполагаме с разнообразни възможности да създаваме подобни анимации от устройства с Android OS. Има много приложения в онлайн магазина на Google, позволяващи да го направите, но много от тях имат проблеми със съвместимостта, докато други отнемат твърде дълго време, за да го направите. Най-лесният и удобен начин, с който разполагате е да инсталирате GIF Me Camera от официалния магазин за приложения на компанията, предаде PhoneArena. 

 

След като инсталирате заглавието веднага ще видите падащо меню, което се появява в лявата част и да изберете източника, от който искате да създадете своя GIF файл. Самото приложение ви позволява да създавате такъв директно от камерата на смартфонa, но също да импортирате такъв от външен източник, което е другото му голямо предимство. Разполагате и с опция да определите самата резолюция на анимацията, която може да достигне до 1920х1080, aко искате, но това ще се забави значително процеса в създаването му. 

 

Последната стъпка е да кликнете върху Create бутона, който ще откриете в горния десен ъгъл, а след това да оставите приложението само да довърши работата започната от вас. След като това стане трябва да влезе в началния екран на заглавието и да изберете Album опцията, за да виждате GIF-овете, които сте създали на своя смартфон или таблет. Ако искате да споделите анимацията използвайте символа с формата на стрелка в долния десен ъгъл и изберете приложението, с което искате да го направите.

 

Вижте как да намираме лесно и бързо GIF анимации