Облачната услуга iCloud е най-добрият начин да създаваме резервни копия на снимките, които правим от iPhone. Ако използвате често платформата вероятно сте забелязали, че няма как да избирате няколко снимки едновременно. Това е неприятно, тъй като няма как да трансферирате цял албум, а ще се наложи да кликвате отделно на всяка снимка.

 

Полезната функция АirDrop не се поддържа от  компютрите с Windows, което задълбочава ситуацията. Най-доброто решение е да прибегнете до приложения на трети страни, които ще ви позволят лесно и  бързо да прехвърляте цели албуми със снимки от iPhone на компютър с Windows и Mac. Ето и как да го направите, според CNet:

 

1. Изтеглете и инсталирайте безплатния софтуер MobiMover на своя компютър.

2. Свържете своя iPhone към десктопа с USB кабела.

3. Изчакайте да се инсталират нужните драйвъри за Windows, ако е необходимо.

4. Стартирайте MobiMover и изберете последователно "iPhone" и "Album" oт менюто.

 

 

5. Следващата стъпка е да изберете албумите, които искате  да прехвърлите от смартфона на компютъра. 

6. Кликнете върху "Тransfer to computer" бутона в лентата с инструменти в горната част.

 

 

За да финализирате прозореца трябва да изберете папка или да създадете такава, къдeто снимките да бъдат прехвърлени. Самият трансфер ще се извърши автоматично в избраното от вас място за съхранение в компютъра. Имайте предвид, че засега Windows няма вграден четец за новия файлов формат Аpple HEIF. Въпреки това можете да дръпнете безплатен кодек от онлайн магазина на платформата, който отстранява проблема и се казва "Разширения на изображения за HEIF".

 

Още от Digital: 11 полезни съвета от професионални фотографи за по-добри снимки с iPhone