Ако сте потребител, на който му се случва да инсталира много мобилни приложения на своя смартфон с Android вероятно сте забелязали, че те ви предлагат две опции: Clear Cache и Clear Data. В зависимост от вашите лични предпочитания е добре да знаете какво означава всяка една от тях  Всеки път, когато да използвате информация от дадена снимка тя се запазва в кеша на устройството ви. Така е много по-бързо и лесно да я отворите следващия път и респективно да спестите мобилен интернет. 

 

Понякога кеша не успява да се синхронизира с другите ви данни, което може дa е доста неприятно и се налага да изтриете тази информация от смартфона си. Ето и как най-лесно можете да го направите, според MakeUseOf. 

 

1. Отворете меню "Settings" и изберете меню "Apps".

2. След като го направите ще видите списък с всички мобилни приложения, които сте инсталирали. 

3.  Изберете това заглавие, чиито кеш искате да изтриете и кликнете на бутона "Clear Cache". 

 

В случаите, когато работите с различни мобилни приложения информацията между тях се запазва между отделните сесии. Така например, ако се логнете в определена услуга и се съгласите тя да съхрани името и паролата ви ще се запазят още данни за профила и личните ви интереси. Понякога това не е оптималния вариант за вас, което налага необходимостта да изтриете информацията, която те пазят за вас.

 

Изборът на опцията "Clear App Data" e най-добрият вариант в тази ситуация. За да го направите трябва само да влезете в "Settings" и да изберете съответното приложения и да кликнете върху "Clear Data". Toва е най-лесният начин да се справите с този проблем и да ускорите работата на своя смартфон с Android. 

 

Вижте как да изчистим кеша, историята и ненужните файлове от устройство с Android