Gmail е предпочитана имейл услуга за милиони собственици на смартфони. Ако и вие сте един от тях вероятно сте забелязали, че смяната на няколко акаунта може да се окаже трудна задача. Google са готови с полезно решение на проблема под формата на функцията "Swipe-To-Switch". Припомняме ви, че тя вече е достъпна за Google Maps, Google Drive и Contacts. като скоро ще е налична за потребителите на Gmail за Android.

 

Според данни публикувани от AndroidPolice интеграцията на функцията "Swipe-To-Switch" е най-интересното подобрение във Version 2019.08.08 на мобилното приложение. Актуализацията ще ви позволи с едно движение на пръста нагоре или надолу върху профилната ви снимка да смените oтворените профили в Gmail. Другият вариант е да кликнете на изображението и да изберете от списъка желания акаунт, както досега.

 

 

Новата функция в Gmail със сигурност ще се хареса на доста хора, тъй като ще ви спести ценно време, докато комуникирате от смартфоните. Любопитен факт е, че "Swipe-To-Switch" е налична за устройствата с iOS от месеци и е странно, че Google се нуждаят от толкова време, за да я интегрират към собствената операционна система. Новата версия на приложението Gmail вече се разпространява и в кратки срокове ще е достъпна за всички.

 

Още от Digital: Как да се логваме в няколко Gmail акаунта едновременно