Учените от NASA използват различни инструменти в опита си да намерят доказателства за съществуването на извънземна форма на живот. Една от последните им инициативи в тази сфера е изпращането на сигнал до звездна система, която е разположена на над 110 трилииона километра от нашата планета. Интересното е, че в съобщението е закодирано послание, което подканва евентуален разум, който го види да плъзне пръстта си в дясно, за да изпрати свой отговор обратно до Земята, информира SlashGear. 

 

NASA смятат, че това е подходящ начин да изпратим поздрав от наша страна и да докаже, че евентуална извънземна форма на живот е достатъчно интелигентна да го разбере. Учените са на мнение, че е необходимо постоянно да изпращаме сигнали в Космоса и да се надяваме, че те биха достигнали до друга мислеща форма на живот. Самият проект се казва Messaging Extraterrestrial Intelligence (METI) и въпреки позитивното мнение на представителите от агенцията предизвика доста негативни коментари сред научните среди.

 

 

Един от най-великите умове на нашето време Стивън Хоукинг коментира подобна идея с мнението, че "ако извънземни наистина посетят Земята това ще е съпоставимо с откриването на Северна Америка от Христофор Колумб". Процеси, които не доведоха до добри резултати за местните хора, които живеят на континента. Toй предвижда, че подобно събитие би имало катастрофални последици за Земята. Разбира се трябва да отбележим, че е вероятно сигналите на NASA никога да не бъдат чути, което важи и за обратния вариант.

 

Вижте защо NASA търсят извънземни форми на живот на погрешното място