5G свързаността донесе със себе си модерните технологии, които завладяха потребителите изцяло. Изкуственият интелект, виртуалната реалност, безпроблемните връзки в реално време по целия свят и подобрените възможности за сигурност вече са по-достъпни от всякога. За една технологична компания обаче 5G отдавна е факт, а създаването на иновации се е превърнало в традиции.

 

 

Открай време Motorola създава иновации, превърнали се в едни от най-ключовите събития и белязали завинаги развитието на технологичния свят и човечеството. Още преди близо половин век, компанията ясно заявява себе си, провеждайки първия в света разговор по мобилен телефон с тогавашния motorola dynaTAC 8000x. 46 години по-късно технологичният гигант първи успява да свърже свое устройство с 5G мрежата.

Moto z3 e първият смартфон, който успя да сложи тази технология в дланта на потребителите и да предложи мощност за свързване със света около нас.Новаторският поглед на Motorola поддържа традицията си да създава умни и значими за дигиталния свят решения, които да оставят трайна следа в бъдещето.

 

 

През последните няколко години фокусът на компанията е насочен към достигането на съвсем други измерения на потребителско преживяване. От платформата за десктоп функционалност “Ready For” до представянето на най-мощния телефон от Moto G серията – G100, Мotorola категорично заявява, че иновациите, променящи света, надминават границата на 5G технологията. Ясен пример за това е, че съвсем скоро се очаква потребителите на Motorola да имат възможността да изпитат първото по рода си безконтактно зареждане на устройства - иновация, която звучи почти невъзможна на пръв поглед, но изглежда все по-близо до реализиране.

 

 

Наскоро Motorola представи на потребителите своето най-мощно moto g устройство досега - moto g100. По традиция, смартфонът съдържа комбинация от иновации и направи сериозна заявка сред любителите на гейминга и фотографията. Той впечатлява не само с първокласният си дизайн, но и с камерата си, готова да улови и най-красивите моменти.
Благодарение на  четири пъти по-високата чувствителност на камерата при ниски нива на осветеност и 16-мегапикселовата си предна камера, G100 се превръща в перфектен инструмент за улавяне на красиви моменти и изображения с отчетливи детайли, в които обектите сякаш оживяват. Разбира се, той е идеалното решение за хората, които търсят силните емоции, които предлага 5G.

 

 

Осигуряването на 5G свързаност за потребителите също донесе някои предизвикателства, тъй като по-малко от 100 от 800 мобилни оператора по целия свят са успелида я постигнат и все още има много какво да се направи, докато 5G достигне пълния си потенциал. Въпреки това, вече е променен начина, по който се свързваме и взаимодействаме със света и технологиите около нас. Motorola отново е в челните редици на иновациите, водещи в отговор на поставените предизвикателства.

 

 

Говорейки за 5G устройствата на Motorola, Франсоа Ла Флем, президент на EMEA в Motorola споделя: „5G става по-достъпна мрежа с всеки един изминал ден. Мрежите увеличават  обхвата си и операторите предлагат планове, които разширяват приемането на 5G. В Motorola сме истински развълнувани, че допринасяме  в 5G потребителското изживяване, предоставяйки на потребителите ни иновативни устройства на достъпни цени. Имаме дълга история на създаване на иновации в устройства от всяка ценова точка, от по-ниските нива до нашите продукти от висок клас. Обещали сме им да продължим ангажимента си да демократизираме водещата 5G технология.“

В непрестанно дигитализиращия се заобикалящ ни свят, 5G технологията ни е повече от необходима, за да отговори на нуждата ни от бърза свързаност. С помощта й можем спокойно да участваме във виртуална конференция без  притеснения  за резолюцията или забавяне във връзката.Необятни са и възможностите за завладяващо изживяване от нов вид, като 5G връзката отключва потенциала на виртуална реалност (VR) и буквално ни пренася в другия край на света или на любимия ни концерт.