Виртуалната реалност не е нова технология, но едва през последните месеци тя привлече вниманието на почти всички големи имена в технологичния сектор като Google, Facebook, Microsoft, Samsung и др. От своя страна те инвестират големи финансови средства в нея, тъй като смятат, че тя е в състояние да промени представата ни не само за гейминг, но и за начина, по който работим с мобилни приложения и откриваме съдържание в интернет. Технологичните гиганти продължават да търсят начини как да разширят приложенията на виртуалната реалност, които според някои анализатори на практика са неограничени. 

 

Трябва да отбележим, че те не се ограничават единствено до игри и гледане на клипове в много по-голяма дълбочина и с много повече ефекти, а могат да променят много други сектори, като например медицината, информира DigitalTrends. Microsoft например експериментират с идеята да използваме холограми, за да комуникираме помежду си, като в същото време много млади режисьори се обучават с нови методи, с които да разказват своите истории с виртуална реалност. Много лекари проявяват интерес към тази технология, която смятат, че ще им помогне за лечение на посттравматично стресови разстройства, което също е интересно приложение. 

 

Съдебните заседатели обмислят идеята да използват шлемове, за да показват в реално време симулации на престъпления на журитата в залата, като можем да сме сигурни, че ще видим и много кино салони, които поддържат тази технология. Aко добавим към това усилията на разработчиците, които да оптимизират своите заглавия за виртуалната реалност ще ни предостави изцяло нови възможности да се забавляваме с тази иновация. Въпрос на време е виртуалната реалност да стане неизменна част от ежедневието ни, като до края на годината ни очакват още интересни премиери в тази пазарна ниша.

 

Вижте какъв компютър ни е необходим за виртуална реалност