Microsoft предизвикат противоречиви коментари сред потребителите с агресивния начин, по който разпространяват ъпдейти за Windows 10. Доста хора се оплакват, че платформата автоматично стартира инсталацията или вижда постоянно досадни съобщения, които ги подканват да актуализират своите компютри. Microsoft изглежда са обърнали внимание на тези оплаквания и работят над нова функция, която ще улесни инсталирането на ъпдейти и драйвъри, които нямат задължителен характер, съобщава TechRadar. 

 

Системата за незадължителни актуализации от доста време се използва от Microsoft. Tози елемент на Windows 10 предоставя повече свобода и гъвкавост на производителите на хардуер. Най-голямото предимство за компаниите е, че ще могат бързо и автоматично да разпространяват нови драйвъри за компютрите на потребителите. Подобна система ще позволи на Microsoft и партньорите им по-бързо да откриват проблеми и респективно да предоставят съответните пачове за сигурност, които ги отстраняват до устройствата.

 

 

Потребителите на Windows 10 ще виждат допълнително "Optional Updates" меню, от което ще виждат пълния списък с драйвъри достъпни за даденото устройство. Новата функционалност вероятно ще стане част от предстоящия ъпдейти на Windows 10, който ще е достъпен преди края на април. Компанията обещава с течение на времето да оптимизира работата на системата, за да я направи още по-полезна за всички потребители. Администраторите ще могат да разглеждат наличните ъпдейти като кликнат последователно върху "Windows-I > Update & Security > Windows Update".

 

Oще от Digital: Ето как изглеждат новите икони в Windows 10