Microsoft проявяват интерес към различни технологии, които могат да подобрят работата на нейните продукти. Компанията инвестира в добавена и виртуална реалност, но също така планира да стане влиятелно име и сред автомобилите свързани към интернет. Софтуерният гигант е регистрирал на свое име интересен патент, описващ различни дизайни на мобилни устройства, които могат да се сгъват. Данните за тази технология вече са публично достъпни.

 

Идеята на Microsoft е оптичните компоненти и самия дисплей да бъдат разположени по точно определен начин, който прави възможен подобен форм фактор, предаде Forbes. Компанията предвижда бъдеще, в което използваме не само смартфони със сгъваеми дисплеи, но също и други аксесоари като компютърни клавиатури. Документите свързани с патента предвиждат структурата около самия дисплей да бъде невидима за човешкото око, когато се гледа под определен ъгъл.

 

 

Създаването на джаджи със сгъваеми дисплеи ще наложи добавянето на малки рамки в средата, които да им позволят да се движат. По всичко личи, че Microsoft търсят начини как да направят тези компоненти невидими при нормална употреба. Именно заради това компанията предвижда употребата на прозрачни панели, които отразяват светлината и ще са изградени от керамични материали, сапфир или диамант. Предстои да видим как ще се развива този иновативен проект.

 

Вижте какви са плановете на Microsoft за виртуалната и добавената реалност