Мicrosoft създадоха новия браузър Edge като алтернатива на Internet Explorer, който често бе обект на сериозни критики. Съществената разлика с първоначалната версия на Microsoft Edge е преминаването към Chromium Еngine. Това е платформа с отворен код, която не само гарантира бърза скорост и висока степен на сигурност, но също така и достъп до съдържанието в Chrome Web Store.

Oт компанията също така са доста активни в интеграцията на собствени оптимизации, които правят уеб браузъра още по-добър за крайния потребител. Microsoft и Google също така планират да комбинират усилията си в отстраняване на известни аудио проблеми при стрийминг от YouTube. Подобни проблеми засягат все повече потребители на Google Chrоme в Windows 10.

Според официални данни на ден има стотици подобни оплаквания към Google, като 95% са от потребители на Windows. Вече са идентифицирани три основни причини за проблеми със звука. Това са инцидентно спиране на звука в YouTube, промяна на настройка за аудио изход, когато се използват два монитора и несъвместими драйвъри за Windows 10.

 

 

Изследванията на Google показват, че независимите контролери за управление, чрез HDMI порт и USB звуковите карти също могат да доведат до неизправност на звука в YouTube. Решението на компанията е да си партнира със специалисти на Microsoft, които да оптимизират най-популярната видео услуга да предлага най-доброто аудио качество на устройствата с Windows 10.

Софтуерните инженери на Microsoft са приели молбата на Google и вече работят над нова функционалност, която ще позволи на Chromium браузърите автоматично да отстраняват проблеми със звука. Оптимизации ни очакват и във вградения панел за регулиране на звука. Ако има проблем ще бъдете информирани с нотификация на екрана.

 

Oще от Digital: 5 полезни трика за Windows 10, които може би не знаете