MediaTek постепенно се превръща в един от най-големите производители на мобилни процесори в световен мащаб и вече представи няколко бързи 10-ядрени чипа, които са базирани на уникалната Tri-Cluster архитектура. Компанията има силно присъствие в ниския и средния ценови клас, но модели като Helio X20 имат потенциал да разширят нейните позиции и сред най-скъпите устройства на пазара. Първите устройства с него на пазара се очаква да се появят до края на месеца, като доста производители вече изразиха намерение да го използват в своите бъдещи смартфони. 

 

Сега разбираме, че от MediaTek възнамеряват да си партнират с компанията OptoFidelity в проект, който има за цел да подобри работата на нейните мобилни процесори, предаде AndroidHeadlines. Основната идея зад тази концепция е да се проведат тестове с това как оперират чиповете на MediaTek с различните софтуерни интерфейси, за да улесни максимално начина, по който потребителите взаимодействат с тях. Данните за техния съвместен проект бяха публикувани по време на специално събитие в Азия, на което се промотираше мощния 10-ядрен Helio X20. 

 

Както вероятно знаете всеки един производител на смартфони с Android разработва собствен интерфейс, с който ги отличава от другите конкурентни устройства, но това понякога може да се отрази на начина, по който те работят. MediaTek обръщат специално внимание на този проблем и искат нейните процесори да работят оптимално независимо, какви мобилни устройства ги използват. Засега, обаче двете компании не са публикували детайли за параметрите на тяхното сътрудничество, но ще е интересно да проследим как ще се развива техния общ проект.

 

Вижте смартфоните с процесори на MediaTek ще се превърнат в хит на пазара през 2016г.