МаsterCard работят над интересен проект, който има за цел да позволи всяка една джаджа или аксесоар, който имаме да може да се използва като кредитна карта. По този начин потребителите ще разполагат с възможността да извършват покупки в магазини и търговски вериги с фитнес гривни, смарт пръстени и дори ключовете от автомобила си. Компанията вече е намерила няколко партньора, които разработват продукти с нейната нова система, сред които са GM, Ringly и Nymi, съобщава TheVerge.

 

Oсновната идея е тя да позволи на всеки от нас да пазарува максимално лесно и вместо постоянно да носи своята кредитна карта да го прави директно от другите аксесоари, които има в себе си. Амбициозният проект на MasterCard също така предвижда за в бъдеще и дрехите ни да бъдат използвани за тази цел, което е доста впечатляващо. Плановете на компанията предвиждат първите продукти с тази технология да започнат да се появяват на пазара през следващата година.

 

На този етап Capital One e eдинствената голяма банка, която се е съгласила да я използва в своите клонове, но се очаква техния брой да се увеличи значително в следващите месеци. Услугите за мобилни плащания като Android Pay и Apple Pay набират все по-голяма популярност сред потребителите, но ето, че MasterCard смятат да изведат тази концепция на изцяло ново ниво. Ще е интересно да видим колко време ще отнеме на компанията да започне заедно със своите партньори да продава първите подобни джаджи на европейския пазар.

 

Вижте МаsterCard ще заменят паролите ни за пазаруване със селфита