Събитията около Instagram са доста интересни през последните часове. Създателите на приложението представиха официално платформата Instagram IGTV. Tя е разработена като конкурент на YouTube и позволява да качвате клипове с дължина до 60 минути и да ги споделяте с приятелите си. Предвидени са и няколко допълнителни секции, с които да откривате атрактивно съдържание в профила си. Другата голяма новина около Instagram бе свързана с изявлението, че вече разполага с потребителска база от над 1 млрд. души.

 

Това е постижение, с което малко приложения могат да се похвалят. Може да ви се стори изненадващо, но най-големия печеливш от тази новина е шефа на Facebook, Mарк Зукърбърг, съобщава Forbes. Според официалната информация той е увеличил благосъстоянието си с внушителните $1.7 млрд. в рамките на едно денонощие. Конкретната причина е увеличението в стойността на акциите на Facebook с 2.3%, след като инвеститорите разбраха последните новини около Instagram, което е собственост на компанията.

 

Анализаторите твърдят, че в момента шефа на социалната мрежа притежава капитал от $77 млрд., а създателя на приложението Кевин Систрьом има около $1.7 млрд. Съвместната им работа е водещия фактор, който позволи на Instagram да се превърне в едно от най-популярните имена в мобилната индустрия. Партньорството им ще продължи с пълна сила и за в бъдеще, което е сигурна гаранция, че стойността на Facebook и Instagram ще става още по-висока и ще се увеличава допълнително.

 

Oще от Digital: Пет трика да направите снимките си в Instagram по-атрактивни