Колкото по-активно използвате смартфоните, толкова повече съобщения пазите във вградената памет. Това важи не само за чатовете от приложения като WhatsApp, Messenger и Viber, но също за SMS-ите, които получавате.

Понякога откриването на определено съобщение може да е доста по-трудна задача, отколкото вероятно си представяте.Добрата новина е, че има лесен начин как да се справите с проблема от iPhone. Нужни са само няколко кликвания в менюто, според МакеUseOf.

 

 

Продължителното скролване може да е доста досадно, особено когато не откривате желаното съдържание. Вероятно не знаете, но разполагате с достъп до още по-бърз метод за навигация, който включва докосване на екрана в горната част и по този начин да прехвърляте няколко съобщения едновременно.

За да използвате скритата функция за скролване в iPhone трябва да стартирате Messages приложението на своето устройство и да избeрете желания от вас разговор. След това трябва да кликнете с пръста в близост до часовника в горния ляв ъгъл. Можете да го направите и от другата страна около рамките на "Notch" прореза на екрана.

Ако всичко е наред ще видите допълнителен индикатор, който ви прескача няколко съобщения едновременно. Важно е да знаете, че този метод е оптимизиран за всички приложения на iOS и определено ще ви спести време в откриването на старо съобщение.

 

 

Другият вариант да намерите желаното съобщение е да използвате вградената търсачка на iPhone. В този случай, обаче трябва да помните думи или част от текста, за да успеете да филтрирате достатъчно ефективно резултатите.

Трябва да стартирате Messages приложението и да използвате лентата за търсене в горната част. Възможно е да се наложи плъзгане на пръста в средната част на екрана, за да се покаже Search Bar лентата.

Остава само да въведете тази част от текста, която си спомните и да откриете съответното съобщение. Резултатите ще се показват хронологични, като най-новите съобщения ще са в горната част.

 

Още от Digital: Как да отмените абонаменти за приложения на вашия iPhone