Вижте още видеото в което показваме всичко което знаем за смартфона Huawei P50 Pro 5G преди премиерата му 

 

Макар масово да използваме смартфони, за да разглеждаме съдържание в Интернет, когато става дума за работа, повечето от нас използват компютри. Като под компютри визираме и лаптопите и настолните десктоп машини. При тях са налични голям дисплей и физическа клавиатура, която прави работата и особено писането на текст далеч по-лесни.

Работейки с компютър, повечето от вас със сигурност отварят по множество брауз прозорци на екраните си, по няколко успоредно отворени папки, текстови документи и различни програми. Те излизат в периферната част на екраните ви и посредством курсора на мишката или тъчпада, можете да избирате, какво точно да се появи на екрана ви и да бъде активно.

 

Това е малко муден вариант и за целта има бърза команда, която чрез усоиредно натискане на бутоните „Alt и Tab“ ще мести между отделните отворени неща. Доста по-лесно е нали? Това обаче не решава проблема, който възниква, ако сте отворили десетки отделни прозорци, които да речем са свързани с курсовата ви работа или със служебните ви задължения, а просто искате да се починете и да разгледате онлайн пресата, търговски сайтове или нещо друго, коренно различно от това, която е в момента на екрана ви. Ак просто отворите следващ прозорец, това може само да ви изнерви. Решението е създаването на изцяло нов виртуален десктоп. Чрез него, стартовият ви екран ще бъде напълно чист, сякаш сте рестартирали компютъра си.

 

 

За целта се използва друга бърза команда, която е различна за операционните системи Windows и Mac. В нашия случай ви я показваме на десктоп компютър с Windows 10, като командата е идентична и за останалите версии на Windows, без значение дали я прилагате на настолен компютър или на лаптоп.

 

 

Натиснете едновременно "Windows" бутона на клавиатурата, който на места може да бъде обозначен и като "Start". Едновременно с него натиснете "Ctral" и буквата "D". Ако сте с Mac, командата е по-кратка контролен бутон и стрелка нагоре на стрелковият курсор в дясно. Внимание! Не не бързайте да ги натискате, преди да сте изгледали това видео докрай.

В противен случай рискувате да се стреснете, че сте премахнали безвъзвратно информацията, която вече сте отворили в различни прозорци на компютрите си. Първо трябва да научите и следващата команда, която ще ви позволи да се предвижвате между отделните виртуални десктопи на компютрите си. Тоест, когато свършите със забавление, спокойно да се върнете към основната работа, която сте започнали.

 

 

Не натискайте същите бутони отново, нищо няма да се случи. Бързата команда тук е "Windows/Start" бутона, заедно с "Ctrl" и лява или дясна стрелка на стрелковият куроср, като по този начин избирате между отделните виртуални десктопи. Ако сте с Mac, то командата отново е по-кратка - натиснете контролният бутон и местете със споменатите стрелки.

Да кажем, че вече сте свършили с това, което сте правили и искате да затворите виртуалният десктоп, който сте отворили. Не търсете хикс горе в дясно, с него ще затворите само конкретната папка, приложение или брауз прозорец, който сте отворили. Тук отново на помощ идва бърза команда и тя съчетава бутоните "Windows/Start", "Ctrl" и функционалният "F4", който се намира в най-горният ред на клавиатурата ви. При Mac натиснете опционалният бутон и бутона "X".

 

 

Продължавайте да следите Digital.bg и скоро ще ви покажем още полезни и интересни бързи команди предназначение за компютрите ви, за съществуването на които вероятно дори не сте и предполагали до момента.