Най-популярната мобилна платформа в света днес се използва от почти 90% от всички смартфони на пазара. Ако добавим към това и факта, че Gmail има собствена лоялна база от фенове това означава, че е много вероятно да използвате Google Contacts като основно средство да синхронизирате списъка си с контакти.

 

Въпреки многото предимства на приложението вероятно сте забелязали, че понякога могат да възникнат проблеми, като например дублиране на някои контакти. Това може да е доста досадно особено, ако имате стотици хора записани в своя списък на смартфони, тъй като най-малкото ще ви коства в излишно време и нерви.

 

Добрата новина е, че има как да откриете контактите, които сте дублирали и да ги обедините в един акаунт. Ето и как най-бързо можете да го направите, информира MakeUseOf. Целият процес е лесен и включва само няколко стъпки. 

 

 

1. Отворете "contacts.google.com" и се логнете с име и парола в съответния потребителски профил.

2. Следващата стъпка е да отворите панела от лявата страна и да изберете "Duplicates".

3. Всички дублирани контакти ще ви бъдат показани в специален списък. Данните включват именна, телефонни номера и имейли.

4. Изберете "Merge All" функцията, която вместо вас ще се погрижи за оптимизирането на списъка с контакти.

5. Разбира се има как сами да маркирате определени съобщения и да не го правите с цялата си кореспонденция в социалните мрежи.

 

Уточняваме, че промените ще засегнат всички джаджи, които са асоциирани със съответния имейл адрес. Данните ще се синхронизират в облачните сървъри на компанията и така няма да се притесняватe колко количество памет имате на устройството.

 

Вижте приложението Google Contacts вече е достъпно за всички смартфони с Android