Смартфоните показаха нагледно, че мобилните устройства могат да бъдат толкова мощни, колкото компютрите в миналото. Модерният технологичен свят, който ни заобикаля предлага много иновации и възможности за комуникация, забавление и пазаруване онлайн. Устройствата, които използваме всеки ден в своето ежедневие разполагат с огромно количество информация и се учат от навиците ни.

Въпрос на време е технологиите да се превърнат в неизменна част от дрехите и облеклото, което носим. Това ще е една от следващите големи революции в индустрията. Неслучайно компаниите вече експериментират с разработката на смарт очила от ново поколение. Вече сме виждали прототипи на подобни устройства като Apple също виждат голям потенциал в премиерата на подобен продукт.

Партньорството между Facebook и Ray-Ban също допринася за ускорената разработка на алтернативни очила, които предлагат възможност да слеем виртуалния с реалния свят. Xiaomi са популярен бранд в пазара на смартфони, който сега разкри своята концепция за смарт очилата на бъдещето, информира SlashGear.

 

 

Китайският производител предвижда, че до няколко години умните преносими джаджи ще се превърнат в заместител на смартфоните. Специалистите на Xiaomi вече се подготвят за тази транзиция и са стартирали разработката на Xiaomi Smart Glasses - първите смарт очила с този бранд.

Устройството изглежда като нормални слънчеви очила, но предлага смарт функционалности като MIcroLED технологията, позволяваща да се възпроизвежда дигитално съдържание пред очите на потребителите. По този начин може да виждате съобщения, нотификации и GPS навигация, но също да приемате и извършвате обаждания.

Xiaomi Smart Glasses са с тегло от едва 51 грама и ще позволяват да заснемате света около себе си, както и да превеждате текст в реално време. Смарт очилата имат четириядрен ARM процесор, вграден микрофон и високоговорители, както и 5-мегапикселова камера. Виртуалният асистент XiaoAI ще улеснява навигацията с гласови команди. 

Стъклата на Xiaomi Smart Glasses включват 0.13-инчов micro-LED дисплей, който предава светлинните лъчи на монохромния екран с максимална яркост от два милиона нита.

 

Още от Digital:  Xiaomi е вече на 338-ма позиция във Fortune Global 500