Централният офис на Google в Mountain View е известен с името Гугълплекс и е изтъкван като най-добрия технологичен офис. Но и офисите на Google в другите градове изобщо не са за подценяване.

 

Всъщност, Google си изгради име на най-креативната компания, чиито офиси са с красив дизайн предлагащи иновативни начини за релаксация и вдъхновяващи решения за вдъхновение. Служителите на Google се ползват от много привилегии като безплатни масажи, храна  и места за почивка. 

 

От Business Insider обръщат вниманието ни към някои от най-готините офиси на Google по света.

 

1. Цюрих, Швейцария – служителите на Google в Цюрих могат да играят футбол и баскетбол вътре в офиса, а заседателните зали приличат на яйчени черупки или на мистериозни пещери.

 

 

 

2. Дъблин, Ирландия – пъстрите офисите в Дъблин са просторни и предлагат възможност за отпускане и работа. Служителите могат да четат книги в библиотеката, която напомня на тези в „Хари Потър“.

 

 

 

3. Париж, Франция – вътре в парижкия офис има паркиран лъскав червен Citroen 2CV.

 

 

4. Чикаго, САЩ – работещите в този офис на Google могат да отпускат с джаги и аркадни игри.

 

 

5. Москва, Русия – служителите в Москва могат да играят тенис на маса и джаги в този уютен офис, с дървена ламперия.

 

 

6. Лос Анджелис, САЩ – този уникален офис е проектиран от архитекта Франк Гери и има редица удобства като маса за билярд, изработена по поръчка и винтидж аркадни игри. Дори входа на сградата, в която се помещава офиса е уникален. Служителите влизат в сградата през гигантски бинокъл.

 

 

 

7. Торонто, Канада – служителите в Торонто могат да играят мини голф на покрива  на сградата или ако предпочитат могат да посетят музикалната стая, където да слушат музика.

 

 

 

8. Ню Йорк, САЩ – офисът на Google в Ню Йорк е толкова голям, че служителите използват тротинетки, за да се придвижват из него.

 

 

Вижте 7 любопитни факта за Google