Пътуването в Космоса е футуристична идея, която постепенно започва да се превръща в реалност. През последните месеци видяхме два впечатляващи полета, които могат да реализират концепцията за космическия туризъм. Вече ви съобщихме, Virgin Galactic успешно изпратиха Ричард Брансън в Космоса, а броени дни по-късно Blue Origin също направиха обиколка в орбитата около Земята.

Това е само началото на нова ера на неограничени възможности, която предизвиква сериозен интерес сред частните компании. Space Perspective е стартъп с амбициозни планове да изпраща хора в ниската орбита на планетата с футуристичен балон, който издига луксозна до "ръба на Космоса".  Туристите, които се качат на борда на капсулата ще имат 360-градусов панорамен изглед към Земята.

Комфортният интериор ще включва легнали седалки, луксозни бани, напълно зареден бар, високоскоростен интернет и прозорци, които премахват отблясъците при снимане. Изпращането на хора над стратосферата на космическия кораб Neptune е амбициозен проект, който се очаква да намери пълна реализация през 2024г., информира GIzmodo.

 

 

Целият полет ще бъде с продължителност от шест часа, като 120 минути са необходими за излитане и достигане ниската орбита, както и още толкова за безопасното връщане. Космическите туристи ще могат да прекарат два часа, докато се забавляват със спиращата дъха капсула, която предлага Spaceship Neptune.

Вече започна предварителна продажба на билети за уникалната мисия, като повечето от тях вече са изкупени. За разлика от Virgin Galactic, които оцениха билета пътуването извън орбита на цена от $450 хил. този път офертата е доста по-изгодна. Space Perspective искат от своите бъдещи клиенти да платят $125 хил. което е почти четири пъти по-ниска стойност.

 

 

Още от Digital: Учени създадоха двигател, който ще ускори времето за пътуване до Марс