Има много авиокомпании, които предлагат зашеметяващи първокласни каюти, на които може да се наслади всеки, който има нужните за това средства. От Business Insider напомнят, че всяка година водещият авиационен потребителски уебсайт Skytrax съставя списък с най-луксозните каюти първа класа в света.

 

Класацията на Skytrax се основава на впечатленията на близо 20 милиона пътници от 105 различни държави. Изследването, обхващащо повече от 320 авиокомпании, измерва 49 параметъра, включително процедури за качване, комфорт на седалките и качество на обслужването.

 

Интересното е, че тази година авиокомпаниите от Азия се представят изключително добре, тъй като заемат седем от първите 10 места.

1. Etihad Airways

Луксозната услуга на авиокомпанията е удостоена с първо място и има причина за това. Etihad Airways предлага възможността да се настаните в апартамент, който се намира на борда на Airbus A380. Той заема площ от 12 кв. м. и разполага с всекидневна, двойно легло, самостоятелен душ и услуги като личен иконом.

 

2. Emirates

Базираният в Обединените арабски емирства превозвач е сред най-добрите, когато става въпрос за лукс. Новият първокласен апартамент, който влезе в експлоатация само преди месец, разполага с виртуални прозорци, декор вдъхновен от Mercedes-Benz, заема 4 квадратни метра пространство и се гарантира поверителността на всеки, който реши да го ползва.

 

3. Lufthansa

Lufthansa е най-новата авиокомпания, която получава петзвезден рейтинг от Skytrax. Пътниците, пътуващи в първокласната каюта на Lufthansa, „се лекуват“ с изискана вечеря, стотици възможности за развлечение, лимузина и използване на частен първокласен терминал.

 

4. Air France

Air France представи своите първокласни апартаменти La Premiere преди няколко години. Така че не трябва да се изненадвате, че Air France е толкова високо в този списък. La Première изпълнява обещанието си за френски стил. Луксозните екстри включват легло с дължина 2 м, продукти за красота Carita, ястия от известни френски главни готвачи и налични трансфери на частни самолети за пътуване във Франция.

 

5. Singapore Airlines

Апартаментът предлаган от Singapore Airlines 24-инчов екран за забавление, изключително широки и удобни седалки и абсолютно уединение.

 

6. ANA All Nippon Airways

ANA отдавна се счита за една от най-добрите авиокомпании в света. Пасажерите на японската авиокомпания получават уединение в луксозните апартаменти, ястия с качество Michelin Star, памучни и кашмирни одеяла, аксесоари Samsonite и 23-инчов LCD сензорен екран.

 

7. Cathay Pacific

Пътници в първа класа на Cathay Pacific са облагодетелствани с множество луксозни екстри, включително памучни чаршафи, комплект за вещи Zegna, слушалки за отстраняване на шума от Bose и пижами от органичен памук.

 

8. Qatar Airways

Бизнес класата на Qatar Airways е наистина запомняща се и най-добрата в света.

 

9. Japan Airlines

Пасажерите на Japan Airlines се настаняват в частни луксозни каюти с 23-инчови екрани, предлагат им се изискани ястия от японската и западна кухня и аксесоари Porsche Design.

10. Qantas

Тези, които имат привилегията да летят в първокласната каюта на Qantas, ще бъдат обслужени като богове с безплатни спа процедури, меню за гурме, създадено от Нийл Пери, ще им бъде предоставен 17-инчов екран за развлечения и дизайнерски пижами на Мартин Грант.

 

 

Вижте 5 факта за самолетите, които ще излекуват страха ви от летене