Любопитното в технологиите е, че не винаги можем  да предскажем какво ще бъде следващото голямо нещо. Например, пандемията от COVID-19 направи за броени дни услугата Zoom толкова популярна. Разбира се този растеж на потребителите на Zoom промени рязко пазара и в крайна сметка накара Google и Facebook да предложат свои алтернативи на предложения за видео разговори.

 

 

От другата страна на монетата, много технологии, които се представят като бъдещето, никога не успяват да направят толкова голямо въздействие, колкото първоначално се очакваше. Пример в това отношение бяха 3D телевизорите и вече несъществуващият вече 3D Touch в iPhone.

Една от съвременните технологии, за която все повече се говори е добавената реалност AR (Augmented Reality). През последните няколко години компании като Apple и Google дори започнаха да внедряват AR функции в мобилния си софтуер.

 

 

Демонстрацията във видеото което виждате със сигурност е по-ефективна от това да направите снимка, да я изпратите по имейл, да я изтеглите и след това да я копирате накъде.

Разбира се, това е само демо версия за момента, но със сигурност е забавно. Изглежда, че никой не е толкова ентусиазиран от технологията AR както шефът на Apple Тим Кук. Само преди няколко години той  каза, че AR ще е фундаментална технология за Apple.

 

Очаквайте още интересни новини и виде на www.digital.bg