Intel ще инвестират сериозни финансови средства в популяризирането на първите 5G мрежи в глобален мащаб. По този начин компанията се надява да компенсира факта, че твърде късно стана фактор в пазара на мобилни устройства и продължава да изпитва проблеми в този сегмент. Шефът на Intel, Браян Кързанич потвърди, че на MWC 2017 компанията ще разкрие визията си за развитието и навлизането на 5G технологията в световен мащаб.

 

За да постигнат тази амбициозна цел Intel вече си партнират с представителите на правителствените агенции и администрации в различни държави по света, но също с други водещи компании в сферата на комуникацията, предаде VentureBeat. Сред тях личат имената ба брандове като Nokia, Ericsson и Huawei. Идеята е заедно да се разработват съответните софтуерни и хардуерни решения, но също да се регламентират общи технологични стандарти за начина, по който ще работят 5G мрежите.

 

Основното желание на Intel е да се превърнат в партньор на цялата индустрия в разработването на 5G технологията. Компанията ще се фокусира не само върху създаването на процесори за мобилни устройства, но също към сървърите и големите центрове за данни. Ако всичко върви по план Intel виждат бъдеще, в което всички джаджи като дронове, роботи и смарт уредите в домовете ни се възползват от 5G технологията.

 

Вижте как водещите мобилни оператори обещаха да пуснат първите 5G мрежи до 2020г.