Вече ви информирахме, че Huawei потвърдиха, че ще представят Mate 30 и Mate 30 Pro на 19 септември. Следващото поколение флагмани на компанията, обаче няма да има достъп до приложенията на Google. Това ограничение може да се превърне в голям проблем за Huawei и да се отрази негативно на очакваните продажби. Все пак компанията си запазва правото да намери алтернативно решение, с което да предостави най-доброто на потребителите, които проявявате интерес към смартфоните.

 

 

Шефът на компанията, Ричард Ю направи интересно изказване, в което намекна, че отворения характер на Android предоставя разнообразни възможности. От думите му разбираме, че разработчиците на Huawei вече работят над идеята да интегрират мобилните приложения на Google в смартфона на по-късен етап. Това означава, че Huawei Mate 30 няма да предлага предварително инсталирани версии на заглавията, а ще го направи с допълнителен софтуерен ъпдейт, съобщава AndroidAuthority.

 

Tова е само едно от възможните решения за инсталирането на Google Mobile Services в бъдещите им устройства. Припомняме ви, че Huawei вече си поставиха за цел да реализират продажбите на повече от 300 млн. смартфона през календарната година. Ако успеят да го направят това ще е впечатляващо постижение с оглед търговските санкции на САЩ. Само през последното тримесечие Huawei предвиждат продажбите на над 90 млн. смартфона в глобален мащаб.

 

Oще от Digital:  Google разкри пред Rеuters, че Huawei Mate 30 няма да получи лиценз за Android