Google използват различни механизми, за да се борят с вирусите и зловредния софтуер, като така да гарантират сигурността на поверителната ни информация. Вероятно не знаете, но най-важно значение за постигането на тази цел има Verify Apps протокола. Toзи софтуер позволява на компанията не само да идентифицира, но и да премахва програми, които са рискови за вас и устройството ви. Функцията сканира всички приложения, които теглите от Google Play на смартфон с Android, предаде AndroidHeadlines.

 

По този начин Verify Apps гарантира, че всеки софтуер дръпнат от вас отговаря на високите изисквания за сигурност на Google. За да бъдат максимално ефективни в тази задача от компанията използват специален алгоритъм, който преценява колко сигурно е дадено мобилно приложение в Google Play. Без дори да разбираме тази програма се грижи повече за сигурността ни, отколкото вероятно сте си представяли. Компанията анализира и опита на другите потребители, за да прецени, че дадено заглавие не трябва да се използва от вас.

 

 

В горепосочената формула N означава броя на устройствата инсталирали съответното приложение, докато x е броя на джаджите, които продължават да го използват. Буквата p е свързана с вероятността дадено заглавие, което е опасно да продължи да бъде инсталирано на вашия смартфон. Тук е момента да отбележим, че z е крайна стойност за сигурността на устройството ви. Ако тя е под 3.7 имате сериозен проблем и трябва да преосмислите начина, по който теглите приложения.

 

 

Вижте как най-бързо да подобрим сигурността на устройство с Android OS