Вече ви информирахме, че започнаха ъпдейтите към Google Asistant за смартфоните с Android 6.0. Виртуалният асистент използва изкуствен интелект и се отличава от другите конкурентни продукти със своята уникална персоналност. Google Assistant е софтуер, който е създаден с идеята не само да улесни откриването на съдържание с гласови команди, но и да ни забавлява. Технологичният гигант дори е обмислял да добави предистория за детските години на гласовата услуга, но тази идея така и не се реализира. 

 

Благодарение на изкуствения интелект Google Assistant е в състояние много по-прецизно да разбира контекста на думите и смисъла на последователните изречения. Google са наели Ема Коутс, която е работила във филмовите продукции на Pixar, предаде PhoneArena. Нейната роля e да помогне да бъде подобрена самоличността на виртуалния асистент и да се улесни комуникацията ни с него.  В момента Ема Коутс пише много от диалозите, които Google Assistant използва, за да си "говори" с потребителите.

 

Голямата цел на Google е да променят представата ни, че гласовата услуга е просто софтуер, а да можем да комуникираме по същия начин, както го правим с реален човек. Виртуалните асистенти постепенно се превръщат в неизменна характеристика на смартфоните. В следващите месеци още повече устройства на пазара ще могат да работят с Google Assistant и затова е много важно услугата да може да разбира максимално какво искаме от нея, за да ни бъде полезна във всяка една ситуация.

 

Вижте с какво Google Assistant е по-добър от Siri