Началото на четвъртия месец от годината отбелязва и най-забавния ден в календара, а именно 1 април, в който всеки обича да се шегува с колегите и приятелите си, което важи и за най-големите технологични компании. По традиция Google са много активни на тази дата и тази година не е изключение, тъй като отново проявиха завидно чувство за хумор, с което да позабавляват своите потребители. Toзи път шегата на компанията е свързана с популярната услуга Google Maps, където ще забележите интересна промяна в начина, по който изглежда Pegman. 

 

Припомняме ви, че под това име се крие човечето, което плъзгате в интерфейса, която сега вече има лилав ретро костюм от 70-те години както и голяма брада, информира DigitalTrends. Официалният акаунт на услугата в Twitter днес има съвсем различно име, тъй като вече се казва Groovy Maps, като можем да сме сигурни, че това е само началото на серията от шеги, които ще видим от компанията в часовете до края на деня. Преди две години те превърнаха Google Maps в огромна Pokemon игра, в която всеки потребител трябваше да открие всичките 151 персонажа скрити в локациите в услугата. 

 

Малцината, които успяха да го направят бяха възнаградени с бизнес карта Pokemon Master, което бе достатъчно много от тях да пропилеят целия си работен ден в игра, а не в служебни задължения. Ще е интересно да видим дали до края на деня Google няма да превърнат услугата Maps в интерактивна игра, в която да участваме с промененото Pegman човече. В заключение ще отбележим, че и други големи компании като Samsung и Sony също ще се присъединят към Google и на свой ред ще се пошегуват подобаващо със своите потребители за Деня на шегата.

 

Вижте шест забавни технологични шеги подходящи за 1-ви април