YouTube водят голяма битка с неподходящите клипове, които се разпространяват във видео платформата. Повечето от нас вероятно не се замислят, но това е изключително голям проблем за услугата. Сaмо през последните три месеца Google са блокирали достъпа до над 8.3 млн. видео материала, които нарушават правилата им за ъплоуд. Тази цифра е само доказателство за голямата популярност на YouTube и колко внимателни трябва да бъде, за да си спестим достъпа до клипове, които показват неща, които вероятно не бихме искали да видим. 

 

Независимо проучване на BuzzFeed разкрива, че въпреки опитите на Google да се справят с този проблем все още има твърде много клипове с неподходящо съдържание. Така например се оказва, че доста потребители използват на пръв поглед нормални описания на видео материали, които обаче предлагат съвсем различни кадри. Може и да ви се стори странно, но ако направите търсене по ключова дума за "girl and her horse" ще ви се заредят повече от 12 млн. клипа. Голяма част от тях, обаче предлагат кадри с oткровена сексуална насоченост.

 

 

 

Ситуацията е идентична и при извършване на други търсения на видео в интернет. което по най-добър начин илюстрира колко голям проблем е качването на подобно съдържание. Данните само потвърждават за съществуването на подобен проблем и разкриват, че колкото и да са добри софтуерните алгоритми на YouTube не винаги биха могли да открият и блокират достъпа до такъв клип. Всичко това означава, че всеки от нас ще трябва на свой ред да прецени кои клипове могат да се гледат и кои да бъдат пропуснати в YouTube.

 

Oще от Digital: Най-добрите трикове за YouTube, които можете да тествате на Android телефона си