Най-богатият магазин за мобилни приложения има важно значение за популярността на Android. Google полагат много усилия, за да гарантират безопасността ни и да не допускат зловреден софтуер и приложения, които разпространяват спам и вируси. Нейните инженери непрестанно експериментират с нови системи и филтри за защита в Google Play. Oт Gsmarena ни информират, че Google вече са готови с последния ъпдейт на онлайн портала. Oсновната цел на актуализацията е да предостави още по-ефективни инструменти за откриване на приложения, които нарушават Google Privacy Policy декларацията.

 

Новият ъпдейт ще поощрява разработчиците да спазват изискванията, за да продължат да предлагат своите продукти на потребителите. В противен случай те са заплашени от възможността мобилните им приложения да бъдат изтеглени от Google Play. Компанията иска да притежава по-голям контрол над целия процес от създаване и качване на ново съдържание в онлайн магазина си. Все пак Google ще се постараят новите правила да не засегнат всички разработчици, които досега спазват изискванията на Googlе Play. 

 

За нас потребителите е добре да знаем, че технологичния гигант полага много усилия, за да ни предпази от различни заплахи като зловреден софтуер и вируси. Google Play е ключова характеристика на Android и през годините изигра голяма роля, за да я превърне в най-популярната платформа за смартфони в индустрията. В официалния блог на Google е публикувана цялата информация, от която се нуждаят разработчиците за начина, по който работи новия ъпдейт.

 

Вижте какво трябва да знаем за Google Play Services